مقالات عمومی

تسبیحات اربعه چیست؟ خواص، تعداد و ترتیب آن چگونه است

تسبیحات اربعه

اگر میخواهید بدانید تسبیحات اربعه چیست و یا اینکه فضیلت، تعداد، خواص و ترتیب گفتن تسبیحات اربعه در نماز چگونه است، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. این ذکر فضیلت زیادی دارد و یکی از راه‌های استجابت دعاست. هر بخش از تسبیحات اربعه یعنی چه؟ هر قسمت به مفهوم خاصی اشاره می‌کند. به عنوان مثال:

  • الحمد الله: به توحید افعالی اشاره دارد.
  • لا اله الا الله: به توحید اسمائی و صفاتی اشاره می‌کند.
  • الله اکبر: اشاره به توحید ذاتی خداوند دارد.
  • سبحان الله: نشان‌ دهنده تنزیه خدا از تمام مراتب تصور شده است.

تسبیحات اربعه چیست؟

تسبیحات اربعه به چهار ذکری که در رکعت‌های سوم و چهارم نمازهای ظهر، عصر، مغرب و عشاء خوانده می‌شود میگویند. این ذکر در برخی از نمازهای مستحب مانند نماز مشترک شب‌های ماه رمضان، اعمال ماه جمادی‌الآخر یا نماز جعفر طیار وجود دارد.

سُبْحانَ اللهِ، وَ الْحَمْدُ لِلهِ، وَ لا إلهَ إلاّ اللهُ، وَ اللهُ أکْبَر ذکر دقیق تسبیحات اربعه است که ترجمه آن می‌شود. پاک و منزه است خداوند و ستایش مختص خدا است و معبودی جز خدا نیست و خداوند بزرگ‌تر است. در این ذکر، بخش اول به تسبیح خدا و دیگر بخش‌ها به تحمید، تهلیل و تکبیر خداوند می‌پردازد.

خواص و ترتیب گفتن تسبیحات اربعه در نماز

فضیلت، خواص و ترتیب گفتن تسبیحات اربعه در نماز

تسبیحات اربعه یعنی چه و تفاوت آن با تسبیحات حضرت زهرا (س) در چیست؟

در تسبیحات حضرت زهرا (س)، ذکر الله اکبر ۳۴ مرتبه، الحمد الله ۳۳ مرتبه و سبحان الله ۳۳ مرتبه بیان می‌شود. در صورتی‌ که ترتیب گفتن صحیح تسبیحات اربعه به ‌صورت سُبْحانَ اللهِ، وَ الْحَمْدُ لِلهِ، وَ لا إلهَ إلاّ اللهُ، وَ اللهُ أکْبَر است.

شباهت تسبیحات اربعه با تسبیحات حضرت زهرا (س) در بیان سه ذکر الله اکبر، الحمد الله و سبحان الله است. و تفاوت آن‌ها علاوه بر بیان لا اله الا الله، در ترتیب گفتن آن است. این دو ذکر، کارکردهای متنوعی دارند و در مواقع مختلفی خوانده می‌شوند. مراجع تقلید، در خصوص این ذکر نظر متفاوتی دارند. به عقیده بعضی از آن‌ها، این ذکر باید در هر رکعت سه بار تکرار شود. اما بعضی دیگر معتقدند، یک بار خواندن تسبیحات اربعه در نماز کافی است.

فضیلت و خواص تسبیحات اربعه چیست؟

فضیلت و خواص خواندن تسبیحات اربعه در نماز بسیار زیاد بوده. به عنوان ‌مثال، باعث استجابت دعا و نزدیکی به خداوند می‌شود. همچنین برای رفع حوادث ناگوار می‌توان آن را خواند. این ذکر، زیربنای اسلام و متمم نماز شکسته است.

علامه مجلسی به دلیل خواص، فضیلت و معنای والای تسبیحات اربعه، در جلد ۹۰ بحارالانوار به طور مفصل در خصوص این ذکر صحبت کرده است.

کلام پایانی

امام صادق (ع) فرموده‌اند: بعد از نماز ۳۰ بار ذکر سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر را بخوانید. این کلمات سوختن، ویرانی، افتادن در چاه، غرق شدن، جان سپردن به شکل بد و هرگونه مصیبت یا گرفتاری در آن روز را از فرد دفع می‌کنند.

امیدواریم خواندن این مقاله کوتاه، برای شما مفید بوده باشد.

مقالات مرتبط پیشنهادی

احکام و ثواب تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س) چیست؟

تسبیح ام البنین چیست و چه خواصی دارد؟

خواص آیه و من یتق الله و آثار اعجاب انگیز این حکاکی

4.2 - 9 رأی

دیدگاهتان را بنویسید